Een geschiedenis die teruggaat tot aan 1882

Over ons

MOLENAAR HAARLEM BV

Molenaar Haarlem heeft sinds de jaren negentig een sterke reputatie opgebouwd als verhuurder van materialen t.b.v. tijdelijke terreinfundatie. Ons specialisme is het vakkundig plaatsen- en verwijderen van stalen rijplaten-, hardhouten kraanschotten- en kunststof materialen. Van bouwwegen tot hele festivalterreinen en van werkplateau's tot tijdelijke bruggen en overkluizingen. 

Een geschiedenis die teruggaat tot aan 1882.

Molenaar Haarlem is een trots familiebedrijf. De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1882, toen er riet werd gevlochten-, gemat-, en verhandeld. Door de jaren heen zijn de activiteiten van het riet verschoven naar brandstoffen, vnl. kolengroothandel. Na de oorlog werd dit uitgebreid met de handel in gebruikte spoorwegmaterialen, waaruit een bielzengroothandel voortkwam. Aangezien bielzen óók werden ingezet, om bijvoorbeeld zware belastingen op een onvoldoende draagkrachtige grond te kunnen plaatsen-, alsmede t.b.v. draglines of kraanbanen; werden vanaf de jaren zeventig ook de eerste stalen rijplaten aangeschaft. Nadat vervolgens teer, het verduumzamingsproduct waar bielzen mee werden behandeld, als milieubelastende stof werd gekwalificeerd; is de focus bij Molenaar steeds meer op deze rijplaten komen te liggen. Inmiddels vinden de rijplaten (tegenwoordig ook in kunststof), alsmede de hardhouten kraanschotten, hun weg naar de vele verschillende toepassingsmogelijkheden in den lande.

Kennis als toegevoegde waarde.

De activiteiten van Molenaar Haarlem zijn inmiddels hoofdzakelijk geconcentreerd  rondom de verhuur van rijplaten en azobé schotten, alsmede het vakkundig transporteren,- plaatsen- en verwijderen hiervan. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij bijna elke uitdaging inzake tijdelijke verhardingsvraagstukken voor u oplossen.

KANTOOR & WERF

Ons werf en kantoor zijn sinds 2017 gevestigd te Halfweg aan de Liebrugweg 10. Deze zijweg van de Ventweg van de A200 is vanaf het Rotterpolderplein binnen 3 minuten bereikbaar.

Veilig werken

Molenaar Haarlem draagt met de verhuur van rijplaten en schotten actief bij aan het creëren van veilige werkplekken. Net zo belangrijk vinden wij het, dat onze werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Veilig voor onze eigen werknemers, maar natuurlijk ook veilig voor de gebruikers van onze materialen en veilig voor de omstanders tijdens de uitvoering. Daarom zijn wij als bedrijf VCA gecertificeerd en zetten we louter goed onderhouden en gekeurde machines- en hijs- en sjormiddelen in. Al onze medewerkers zijn in het bezit van een hijsdiploma en relevante veiligheidscertificaten. 

Ons team van specialisten
Isa Molenaar - Administratief medewerkster
Roy Boet - Chauffeur
Theo Jukes - Boekhouder
Collin van Geldorp - Chauffeur
Arien Verzijlenberg - Terreinmedewerker
Daan Verzijlenberg - Planner
Ger Zaal - Chauffeur
Kees Molenaar - Chauffeur
Marcel Jukes - Debiteuren administratie
Niels Tabak - Chauffeur
Paul Mens - Chauffeur
Richard Meier - Planner
​​​​​​​Goed om te weten. Handel in hout.

Om de traditie niet geheel te vergeten, is een deel van het bedrijf nog altijd actief in de verkoop van bielzen en rondhout.