Tijdlijn

1882

In 1882 werd Molenaar opgericht door de broers Jan en Klaas Molenaar. In de zomer werkte men in de rietdekking en in de winter dreven zij een handel in brandstoffen. 

1912

Op 14 mei 1912 werd de familie door een ramp getroffen, de stolpboerderij incl. de bedrijfsruimten en voorraden, brandden tot de grond toe af. De familie moest weer helemaal opnieuw beginnen.

1924

In 1924 werd het bedrijf gesplitst in een brandstoffenhandel en een rietdekkerij. 

1940

Dit jaar brandde, voor de tweede keer, het hele bedrijf af. Men moest weer opnieuw beginnen.

1945

Maar er moest toch wat verdiend worden en na de oorlog ging vader Gerard handelen in spoorbiels. Dat was geen gekke stap en achteraf gezien mogelijk ook de redding van het bedrijf. Want door de op-komst van het aardgas daalde het kolengebruik. (En sinds 1975 is de kolenlevering helemaal stopgezet).

1985 / vierde generatie

Het bedrijf wordt door de vierde generatie overgenomen. Op dit moment bestaat de handel voornamelijk uit spoorbielzen en een klein deel slaten rijplaten. 

1990

De handel in bielsen liep danig terug. Hoewel er in de loop der jaren een aantal andere handeltjes ontstonden, zoals de teerproducten en de verven, de golfplaten, het tuinhout en de ronde palen; was het uiteindelijk de verhuur van stalen platen, die het bedrijf toch nogmaals van gezicht deed veranderen.

1995

De eerste truck werd afgeleverd, met de mogelijkheid de auto vanaf de kraan te besturen, ideaal voor het lossen van rijplaten. 

2007

Molenaar bestaat 125 jaar en we rijden met 5 eigen vrachtwagens.

2017

Molenaar bestaat 135 jaar en verhuist naar Polanenpark. We rijden nu met 8 vrachtwagens rond.