Schotten

 

 

Azobé kraanschotten (dragline-schotten)

Ook verhuren wij kraan -of draglineschotten. Onze kraanschotten zijn altijd volledig gemaakt van het zich daarvoor als beste lenende tropische hardhout, genaamd azobé.

Naast de bekende toepassingen in de wereld van het verticale transport worden deze o.a. gebruikt voor ‘de zwaarste omstandigheden-, alsmede voor het creëren van tijdelijke bruggen- en overkluizingen.Standaard verhuren wij schotten in afmetingen van 3- tot 8 meter lang x 1 meter breed x 10/15/20 cm. dik; zie voor verdere productinformatie onze prijslijst verhuur.

Azobé oprijkeggen

Om een geleidelijke oprit voor een brug- of een schottenplateau te kunnen maken, kunnen er oprijkeggen- of spieën worden ingezet. De ‘’opstap’’ naar 15- of 20 cm. hoogte kan worden ondervangen met keggen van 250 cm. lengte.

Stalen schotten

De vervangingswaarde van azobé schotten is vanwege de beperkte beschikbaarheid dusdanig hoog, dat inzet voor sloopwerkzaamheden af te raden valt. Om toch een alternatief te kunnen bieden, verhuren we sinds kort ook stalen schotten in de afmetingen 600x100x20 cm. (2.000 kg. per stuk). Ook voor het extra stijf afstempelen van kranen op pontons zijn deze schotten uitermate geschikt.

Overkluizing

Wij hebben veel ervaring in het maken van tijdelijke bruggen. Hieraan zijn echter wel een aantal spelregels gebonden. Omdat hout een ‘levend product’ is, dient er rekenkundig op een andere manier mee om te worden gegaan, dan met staal. Hout kan altijd een zwakke plek hebben; direct af fabriek of vanwege slijtage. Derhalve bouwen wij alleen bruggen die minimaal 4 meter breed zijn (of 4 schotten breed), waarover we minimaal nog één laag stalen rijplaten aanbrengen, om de druk over de schotten te verdelen.

Wij adviseren u hierin graag.